Kejohanan Tenpin Ukhwwah MTMZA 2020@ ARL Powerball Alamanda, Putrajaya

Kejohanan Tenpin Ukhwwah MTMZA 2020@ ARL Powerball Alamanda, Putrajaya

16 Februari 2020 (Ahad): Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin telah menganjurkan Kejohanan Tenpin Ukhuwwah Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (MTMZA) 2020.

Kejohanan ini telah berlangsung di ARL Powerball Alamanda, Putrajaya dimana telah melibatkan 22 pasukan dari surau-surau yang berdekatan dengan Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin.

Objektif penganjuran Kejohanan Tenpin Bowling Ukhuwah pada kali ini berteraskan Konsep RAHMAH , dimana dalam kejohanan ini diharapkan ukhuwwah diantara staf Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (MTMZA) dan ahli kariah surau-surau dapat dipereratkan.

“Menang atau kalah bukan keutamaan kita pada penganjuran kejohanan ini, fokus keutamaan kita adalah ukhuwah yang dijalin erat adalah kejayaan sebenar kita” – antara komentar yang diberikan oleh salah seorang peserta kejohanan.

Tempat ketiga telah dimenangi oleh pasukan Surau Silaturrahim , Naib Johan telah dimenangi oleh pasukan Surau Saidina Umar dan Johan Kejohanan Tenpin Ukhuwwah MTMZA 2020 telah dimenangi oleh pasukan Surau Al-Musthofa

Ucapan tahniah juga ingin kami ucapkan kepada pasukan yang telah berjaya merangkul kejayaan pada kejohanan kali ini, Insya Allah penganjuran ini akan diadakan pada masa-masa yang akan datang dengan lebih komprehensif serta inklusif bagi mencapai matlamat menarik golongan muda-mudi serta anak kariah (MTMZA) supaya lebih dekat dan mesra dengan setiap aktiviti masjid.

Kejohanan Tenpin Ukhuwwah MTMZA 2020 ini telah disempurnakan oleh Imam Besar Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Tuan Hj Nor Azamir Bin Hj Alias.

Kejohanan Tenpin Ukhuwwah MTMZA 2020 telah berakhir pada jam 1.10 petang.

Leave a Reply

Close Menu