Kunjungan Hormat Ke Atas Sohibus Samahah Mufti Wilayah Persekutuan

Kunjungan Hormat Ke Atas Sohibus Samahah Mufti Wilayah Persekutuan

Satu kunjungan hormat telah diadakan oleh Ybrs Sohibul Fadhilah Tn Nor Azamir bin Hj Alias Imam Besar Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin Putrajaya ke atas Sohibus Samahah Dr Luqman bin Hj Abdullah Mufti Wilayah Persekutuan, bertempat di Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan jam 12.00 tengahari tadi.

Pertemuan yang berlangsung lebih kurang 45 minit tersebut telah dimulakan dengan ucapan tahniah oleh Ybrs Sohibul Fadhilah Imam Besar kepada Ybrs Sohibus Samahah atas pelantikan sebagai Mufti Wilayah yang baharu.

Ybrs Imam Besar juga kemudiannya mengambil peluang membincangkan isu-isu yg melibatkan kepentingan masyarakat dalam penyampaian majlis ilmu. Beliau juga turut memaklumkan perkembangan pembukaan masjid kepada masyarakat dan beberapa program kuliah yang sudah dimulakan di MTMZA. Perkara ini diambil maklum oleh Ybrs Sohibus Samahah yang telah melahirkan sokongan dan dokongan penuh terhadap segala program anjuran MTMZA bagi masyarakat umum.

Ybrs Imam Besar juga berkesempatan meminta pendapat tentang program program yang perlu dilaksanakan di MTMZA agar ianya lebih tersasar dan mencapai kehendak masyarakat.

Kunjungan hormat ini ternyata merupakan satu titik permulaan yang akan memperkukuhkan hubungan baik antara MTMZA dan PMWP dalam memastikan pengimarahan masjid dapat dipertingkatkan sekaligus dapat berkerjasama dalam mengerakan institusi yang mulia ini

Turut hadir Ketua Ketua Seksyen Masjid dan Ybhg Dato Dr Hj Mohd Idzhar Arif bin Hj Mohd Kasim Pensyarah Kanan Jabatan Syariah UKM Bangi Selangor

Leave a Reply

Close Menu