Lawatan Jawatankuasa Masjid Bandar Baru Sungai Buloh Ke Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin

Lawatan Jawatankuasa Masjid Bandar Baru Sungai Buloh Ke Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin

Seramai 41 orang wakil pengurusan Masjid Bandar Baru Sungai Buloh mengadakan lawatan ke Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin pada 10 Mac 2018(Sabtu) jam 9.00 pagi. Lawatan ini diketuai oleh Ust. Mohd Asyraf bin Zainuddin, Pengurus Masjid Bandar Baru Sungai Buloh.

Lawatan ini disambut baik dalam usaha berkongsi pengalaman menguruskan masjid dan program-program yang dilaksanakan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin Perkongsian ini dimulakan dengan taklimat program-program dan aktiviti yang telah disampaikan oleh Hj. Muhd Redza bin Ahmad, Ketua Unit Khidmat Sosial merangkap pemangku Ketua Pengurusan.

Agenda berikutnya penyampaian cenderahati daripada kedua-dua pihak Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin dan Masjid Bandar Baru Sungai Buloh kemudian mereka dibawa melawat sekitar kawasan masjid antaranya Sahn A dan B, ruang solat utama, ruang solat tambahan, kelas-kelas pengajian, bilik pengurusan jenazah dan lot-laot kedai.

Semoga lawatan memberi manfaat kepada kedua belah pihak dalam usaha meninggikan syiar islam melalui kerjasama dan program yang dilaksanakan.

Leave a Reply

Close Menu