Program Khatan Perdana 2019@ Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin,Putrajaya.

Program Khatan Perdana 2019@ Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin,Putrajaya.

24 November 2019 : – Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin dengan kerjasama Cyberjaya University College of Medical Sciences (CUCMS) telah menganjurkan Program Khatan Perdana 2019 bertempat di Dewan Sheikh Daud Al Fathoni , Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin,Putrajaya.

Program Khatan Perdana 2019 ini merupakan program kerjasama bagi tahun yang ketujuh diantara Masjid Tuanku Mizan dengan Cyberjaya University College of Medical Sciences.

Menariknya, Program Khatan Perdana 2019 ini telah berjaya menarik 100 orang penyertaan kanak-kanak yang berusia seawal umur 5 sehingga 12 tahun yang menetap bukan sahaja menetap di Putrajaya tetapi turut menarik minat kanak-kanak yang menetap di Dengkil,Selangor.

Selain daripada itu, menerusi Program Khatan Perdana 2019, pihak Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin turut menaja seramai 16 orang anak-anak yatim untuk berkhatan dari Kariah Kampong Sungai Ramal Dalam ,Kajang.

Pendaftaran para peserta Program Khatan Perdana 2019 ini bermula seawal jam 7.45 pagi.

Upacara perasmian Program Khatan Perdana 2019 ini telah disempurnakan oleh Tuan Haji Nor Azamir Bin Haji Alias , Imam Besar Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya.

Sebelum sesi berkhatan , Program Khatan Perdana 2019 ini dimeriahkan dengan suapan kasih pulut kuning yang disempurnakan oleh Imam Besar Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin diikuti oleh imam dan bilal Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin .

Program Khatan Perdana 2019 ini melabuhkan tirainya pada jam 2 petang. Kami mendoakan moga anak-anak yang akan melangkah ke fasa kehidupan remaja mampu menjadi remaja yang menabur bakti kepada Agama Islam, Bangsa dan Negara Malaysia.

 

Leave a Reply

Close Menu