Program Kembara Penghayatan Ilmu, Kolej Matrikulasi Selangor.

Program Kembara Penghayatan Ilmu, Kolej Matrikulasi Selangor.

Kolej Matrikulasi Selangor dengan kerjasama Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin telah mengadakan Program Kembara Penghayatan Ilmu. Program ini diadakan pada 26 dan 27 Januari 2018(Sabtu dan Ahad) selama 2 hari di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin.

Seramai 97 orang telah menyertai Program tersebut terdiri daripada pelajar-pelajar dan guru pengiring daripada Kolej Matrilkulasi Selangor. Program ini memberikan pendedahan dan pendekatan yang lebih luas kepada pelajar dalam aspek sahsiah dan kerohanian. Selain itu pelajar-pelajar diberi peluang kepada pelajar untuk menimba ilmu pengetahuan diluar daripada kolej.

Para peserta program didedahkan dengan pengisian program-program yang telah disusun oleh pihak Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin antaranya Kuliah-Kuliah Pengajian, Usrah Santai Bersepadu di Putrajaya FoodTruck Hotspots, serta Qiamullail yang dipimpin oleh Haji ‘Azmuddin bin Ariffin.

Program ini diakhiri dengan jalinan ramah mesra Imam Besar Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin bersama peserta program Kembara Penghayatan Ilmu yang diadakan pada hari Sabtu bersamaan 27 Januari 2018.

Leave a Reply

Close Menu